DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2012

Budějovická tlapka 13. 10. - 14. 10. 2012

Tak se nám podařilo letos přece jenom vyrazit na jeden turnaj. Sice to zpočátku vypadalo všelijak, chvíli, že jedeme, chvíli že nejedeme, ale nakonec jsme dali dohromady 5 psů, kteří jsou jakš takš schopni běhat na turnaji.
Nováček Afree, vyrazila po absolvování asi 14 tréninků, ale je to rozený flyballák, Spiky je jediný zkušený závodník, Mia a Ennie byly na turnaji potřetí a Ben si to loni vyzkoušel jednou na neoficiálním turnaji ve Vídni.
Druhý říjnový víkend jsme tedy vyrazili do Budějovic na největší turnaj u nás, zastoupený 36. družstvy z 5. zemí.
Na místo jsme vyrazili už v pátek vzhledem k vzdálenosti a času přejímky. Protože se stejný víkend v Budějovicích ještě konala mezinárodní výstava psů a mi do poslední chvíle nevěděli jestli opravdu pojedeme museli jsme se spokojit s přespáním na místě ve stanech a autech, ubytování v něčem zateplenějším už bylo obsazeno. V pátek večer docela slušně pršelo, ale kolem desáté v noci přestalo a bylo slibováno slunečno a příjemné podzimní teploty na celý víkend. První noc jsme přečkali v pohodě, ráno bylo kolem 7°C, takže jsme se kolem osmé vydali na přejímku. Na poslední chvíli jsme se rozhodli přidat do družstva na zkoušku ještě Izi, takže jsme měli nakonec psů šest. Všechny kromě Spikyho, který jako jediný má licenci, museli přeměřit. Po malých průtazích se vše podařilo a v devět hodin začal turnaj.
V sobotu se v naší divizi závodilo systémem speed trial, takže jsme se rozhodli experimentovat. Do prvního běhu jsme nasadili Afree, Spiky, Mia a Izi, ale Mia se rozhodla, že svoji výšku překážek 32,5 cm skákat nebude a Izi byla tak rozhozená prvním během na turnaji, že taky neběžela přes překážky. Druhý běh už měl být na jistotu a nějaký slušný čas, ale ani to se nepodařilo, až třetí rozběh se sestava Afree, Spiky, Ben a Ennie konečně soustředila na běhání a zaběhli jsme čas 20,40 s a postupovali do nedělních běhů z posledního místa. ;-) Na posledním rozběhu se ještě proběhla i Mia a už to vše vypadalo dobře. Sice bylo jasné, že bude muset vždy běhat Ennie kvůli výšce překážek, ale jinak to bylo vše v pohodě.
Na neděli v noci byla trochu větší zima, 2°C při probuzení, ale myslím, že se všichni vyspali velice dobře. Turnaj pokračoval v neděli závodem Double Elimination na tři vítězné běhy. První rozběh jsme měli nastoupit proti druhým ze soboty Hop Trop HURRICANE, čas 19,09 s, a čekali jsme prohru 3:0. Výsledek jsme tipli, ale obráceně, jednoznačně jsme  vyhráli. Psi byli  neuvěřitelně  šikovní a v tomto  běhu  jsme si  zlepšili čas na 19,29 s.  Další  rozběh  byl proti  třetím ze soboty  THE REBELS II, čas 19,47 s, a to už bylo náročnější, výhra, prohra, výhra, prohra a poslední rozhodující běh bohužel prohra. Tak jsme spadli do spodního pavouka a nastoupili proti rakouským PINK PAWS. Napřed jsme 2x prohráli, pak 2x vyhráli a šlo o rozhodující běh kde jsme měli bohužel méně štěstí než soupeř na kterého jsme papírově měli a prohráli. Opět jsme si ale vylepšili čas a zaběhli 19,19 s. I když nás tato prohra trochu zamrzela, neb psům to šlo čím dál víc, byli jsme moc spokojení.
Hodně nás to motivovalo a těšíme se na novou sezónu, snad se nám podaří opět vyjet a nějaký ten turnaj si užít.
 
Shrnutí z turnaje v Budějovicích.

Nejlepší časy 19,19 s, 19,29 s, 19,30 s, 19,49 s, 19,49 s, 19,51 s, takže ten náš teoretický 19,45 co jsme si napsali nebyl až tak teoretický.

Afree průměrně čas startu 0,20 s, nejlepší 0,01 s a její nejlepší čas 4,39 s, průměrná rychlost 4,57 s.

Spiky střídačky 8x OK z 25 běhů, průměrně čas střídaček 0,23 s a jeho nejlepší čas 4,38 s, průměrná rychlost 4,55 s.

Ben střídačky 5x OK z 14 běhů, průměrně čas střídaček 0,37 s a jeho nejlepší čas 4,51 s, průměrná rychlost 4,75 s.

Mia střídačky 1x OK z 11 běhů, průměrně čas střídaček 0,32 s a její nejlepší čas 4,54 s, průměrná rychlost 4,67 s.

Ennie střídačky 1x OK z 22 běhů, průměrně čas střídaček 0,31 s a její nejlepší čas 5,08 s, průměrná rychlost 5,33 s.

Izi běžela 3x a byl to tzv křest ohněm, časy ani střídačky se nedají posuzovat.

Celkově absolutní spokojenost, zhostili se toho super.

 
Družstvo Hop Trop PRAGUE ve složení M. Korintová + Ozzi (BOC), K.Sulym + Abbu (AKE), M.Točeková + Neo (BOC), J.Kubištová + Mia (PRT) vylepšilo na turnaji Budějovická tlapka český rekord na hodnotu 17,07s.
   
    naše video zde
 
    fotky od Míši Baumrukové zde
   
    fotky od různých autorů: Zuzana Říhová zde
 
    další fotky zde
    
    tady odkaz na zpestření od parašutistů                                 
 

 

 

Letošní rok je ve znamení nováčků, začátečníků a hledání nových psů pro družstvo. Během loňského roku a začátkem letošního jsme přišli o čtyři vyběhané a zkušené členy družstva a tak jsme se letos nemohli zúčastnit žádných turnajů. Máme sice pár psů, co by se pomalu mohli vrhnout do víru závodů, ale buď si ještě netroufají, nebo to nevyšlo zrovna časově. Snad se nám teď už blízká na lepší časy. Dokonce se snad vydáme aspoň na jeden turnaj, sice nakonec jen s pěti psy, ale aspoň něco. Na příští sezónu by mohly dotrénovat ještě nové naděje a snad bude další rok, co se týká turnajů úrodnější.

Letos se aspoň někteří zúčastnili flyballových neoficiálních závodů na Brněnských psích dnech a vůbec si nevedli špatně.

Kategorie M jednotlivci: 1. Klárka a Benji,  3. Verča a Lupa.

Kategorie L jednotlivci:  2. Gabča & Afree, 3. Verča & Sap, 5. Vendy & Dolly

Kategorie dvojice 1. místo Black and tan - Sap a Bizzy, 3. Šílenci - Afree a Beji, doufám že jsem je nepopletla. ;-)

celkové výsledky zde

 

Předváděčka flyballu pro bulíky

11. 7. 2012

Na tento den jsme si vzaly volno a spolu s Gabčou a Afree a Verčou a  Koki s Lupou odjely na tábor bullteriérů.

Tábor probíhal ve středisku Záhradiště na Českomoravské vrchovině.

Napřed jsme zúčastněné páníčky seznámily se suchou teorií, pak Afree  s Ennie předvedly pár samostatných běhů a pak si Afree poprvé zkusila střídačky, jen Lupča nebyla ve své kůži a cizí prostředí jí rozhodilo, takže se rozhodla že koupání v rybníčku je rozhodně lepší než aportovat balónek přes překážky.

Potom si to vyzkoušela většina zúčastněných bulíků. Některým to šlo moc dobře, ale byli to zástupci mini bulíků, jiné to moc nebavilo. Všichni byli moc spokojení a i když nás chvilku potrápil i déšť tak to byl velice příjemný den.

 

pár fotek zde

fotky z celé akce zde