DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2016

8. - 9. 10. České budějovice - Xtreme Cup 2016 - flyballový turnaj

Tak jsme vyjely na poslední turnaj sezony do Budějovic. Tradiční stanování většina přehodnotila na spaní v autě, vzhledem k předpovědi počasí, no vyměkly jsme. Jinak jsme již tradičně vyrazily v nejmenším počtu, jak to jen jde, ale u nás už by to asi jinak bylo divné. Takže pět lidí, včetně nabíječe a pět psů. Naštěstí máme své lidi v hodně družstvech ochotné pomoci. Časem z posledního turnaje jsme se bohužel dostaly do druhé divize, na kterou ale nemáme natrénováno. První den se běhala tradičně rychlostní zkouška. První rozběh  jsme nasadily BOCky, Destiny, Attila, Alvin i Afree už jsou zkušení psi a i přes naše chyby ve střídačkách zaběhly slušný čas 18,23 s. Další rozběhy běhala Ennie, u které je jasné, že v neděli nasazená nebude. Nevím čím to, ale Ennie, ve svých osmi letech, zaběhla nejrychlejší časy za celou svou flyballovou kariéru. Nikdy se nedostala pod 5 s, její průměr byl kolem 5,43 s. Tentokrát ale z osmi běhů co běžela, dala tři těsně pod 5 s, nejlepší 4,91 s a průměr měla 5,12 s, takže jsme si i vylepšily čas na 18,07 s. Do nedělních běhů jsme ale i tak nastupovaly z posledního místa. Nedělní první rozběh se nám nedařil, nebyla jsem schopná naladit střídačky s Afree. Druhý rozběh už byl lepší a soupeři jsme to nedaly zadarmo, ale prohrály jsme 2:3. Takže i konečné umístění bylo poslední místo. Myslím ale, že jsme si to všichni maximálně užily a na naše poměry to byl slušný výkon. Počasí nebylo nejlepší a na mokrém povrchu to psům klouzalo a časy tomu odpovídaly. Naše nová nabíječka Martina vše zvládla na jedničku a doufám, že poruší pravidlo a bude nabíjet častěji. Takže všem ještě jednou moc děkuji a těším se navou sezónu v ustálené sestavě s novými psy.

Znovu jsem hospitovala na pozici startovního rozhodčího při bězích 5. divize.

video sobotních běhů rychlostní zkoušky zde

25. - 26. 6. Svijanský Újezd - Crazy Cup 2016 - flyballový turnaj

Náš druhý turnaj sezóny. Máme za sebou parádní víkend. Brněnské flyballové družstvo vyrazilo letos už na druhý turnaj. Ten první byl takový zkušební, ale tentokrát byla sestava zkušená, takže jsme se těšily, že si to užijeme naplno. První den se běhala rychlostní zkouška, tak jsme nechaly odběhnout v prvním rozběhu naše nejlepší psy, Destiny, Attila, Alvin, Afree, zaběhly dobrý čas, takže v dalších rozbězích si odběhaly i Ennie a Gabi. Po sobotě jsme šly do druhého dne z druhého místa. První rozběh jsme ale prohrály rychle, 0 : 3, čistě chybami na střídačkách. Spadly jsme na spodek pavouka, ale pak už jsme nezaváhaly a postupně jsme vyhrávaly jeden rozběh za druhým, až se probojovaly do finále a to jsme také vyhrály, tentokrát už né úplně hladce, nervy jsou nervy, 3 : 2. Tím měla 4. divize jako jediná opakované finále a tentokrát jsme to ustály a vyhrály. Tým Špicahópači Brno tedy dovezl z Crazy Cup 2016 1. místo ve 4. divizi. Alvin a Destiny si vybehali titul fly 18. Myslim, ze nebude dlouho trvat a padne i 17. ;-) Další účast na turnaji nás čeká v září. Lucie, Klárka, David, Gabriela, Jindřich, Radek.

video sobota zde

video neděle zde

28. - 29. 5. České Budějovice - Budějckej xtreme 2016 - flyballový turnaj

Tak jsme tento rok vyrazily na turnaj u teď. Budějovičáci přidali do kalendáře nový termín, tak jsme vyrazily do naší oblíbené destinace. Většina vyrazila tradičně už v pátek na večer. Já jela bohužel jen na sobotu fandit a vyrazila až v sobotu brzo ráno. Sestava byla takový smíšená a né moc spolehlivá, ale touha jet byla větší. Tři zkušené BOCky, jeden spolehlivý pes, ale s otázkou jestli to ve svém věku (Ben 11 let) ustojí fyzicky, jedna mladá PRTka (Gabi) poprvé, takže velký otazník a pak naše kníračka (Grace), která běhá podle momentálního rozpoložení. První den byl plán nasadit Bena jako snižovače ke spolehlivým BOCkám, Destiny, Attila a Alvin,  zaběhnout čas a pak mu dát odpočinek. Bohužel se podařil jen jeden běh. Tak jsme zkusily dát Bena i v druhém rozběhu, ale on už to bohužel moc nedával, tak byl vystřídán Gabi, (Mrně). Ta se na první pokus moc nechytla, nechtěla běžet k boxu. V posledním rozběhu dostala šanci Grace a místo Radka jsem šla nabíjet já. Bohužel na Grace bylo asi moc horko, nebo se jí nelíbily překážky, nebo něco, ale ani při tréninku ani pak naostro nedala dráhu v obou směrech a tak ji na poslední dva běhy vystřídala Gabi a ta běhala krásně. První den jsme tedy zakončily na posledním místě s časem 20.02 s.

Do druhého dne se šlo s otázkou, zda Ben bude ještě běhat, Gabi už nebude chybovat a případně se Grace rozběhá. Na první rozběh nasadili Bena, běh dal krásně, ale chyboval bohužel netradičně Attila. Druhý běh už Ben nedal. Zbytek musela tedy doběhat Gabi. Dařilo se jí střídavě, přece jen to jsou nervy. Na dráhu ji nakonec Lucka vždy nějak přesvědčila, ale chyběla troška toho sportovního štěstí, takže skončili na posledním místě. Myslím ale, že snaha byla veliká. Poučení a spousta zkušeností do příště je a těšíme se snad už za měsíc znovu na CrazyCupu 2016 ve Svijenském Újezdě, snad i se mnou.

Za natočení videa díky Lucce od Grace.

Mirka

Už v pátek jsme vyrazili do ČB, jelikož brzy ráno byla přejímka a měření psů. Tentokrát jsme vyrazili na turnaj v hojném počtu psů ve složení Destiny, Attila, Alvin, Benji, Gabi a Grace. V sobotu ráno jsme šli na přejímku družstva a na měření psů. Po přejímce jsme se šli přemístit na naše místo po celý víkend turnaje. Brzy ráno i dorazila naše trenérka Mirka, jelikož tam s námi nemohla bát celý víkend, odjížděla už v sobotu večer. Po přesunutí na místo jsme dali schůzi družstva, abychom se domluvili, jak kdo poběží. Jelikož první den bylo běhání o co nejrychlejší čas. Na první běh jsme nasadili zkušené BOCky ve složení Destiny, Attila a Alvin, jako snižovač je doplnil Benja. Benjík má už přece jen nějaké ty roky do důchodu, ale stále se drží a snaží se. Ač jsme se snažili tak se nám moc nedařilo. Čas se zaběhnout nepodařilo. Při dalším běhu běžel ještě Benji, čas se nám podařil zaběhnout a to 20,01s. Pak už Benjíka vystřídala Gabi. BOCky makaly jak nejvíc mohli a zbývalo to tedy na těch menších. Byli to nervy a doufali jsme, že si zaběhneme čas aspoň pod 20s, ale nezadařilo se. V posledním běhu jsme zkusili nasadit Grace, ale ta to bohužel neustála. Na box pro balónek běžela krásně, ale cestou na zpět se jí nepodařilo trefit na dráhu a tak běžela k paničce jinudy. Grace jsme tedy vystřídali za Gabi a zaběhli jsme si další čas. V neděli jsme nastoupili s časem 20,01s. 

V neděli se začalo běhat brzo ráno. Teď už šlo o všechno a nervy byly na nás znát. V prvním běhu jsme měli soupeře Dejavera X Fitmin. Nasadili jsme tedy všechny borderky a Benjíka. Ten zvládl jeden běh a po druhém běhu to odpískal. Únava byla znát na všech a tak Benjíka vystřídala Gabi. Bohužel jsme nad družstvem prohráli. V druhém běhu jsme měli soupeře DogDRAGONS 3. Síly byly vyrovnané, ale v prvním rozběhu chyboval jak Destiny tak i borderák z druhého družstva, takže byl opakovaný start. V dalším rozběhu to neustála Gabi a šla se podívat na soupeře, tudíž jsme běh prohráli. Nervy se s námi táhli po celou dobu. Následoval další rozběh, který jsme vyhráli. Soupeři chybovali a tak jsme to mohli doběhnout v klidu. Stav byl tedy 1:1. Další rozběh byl pro nás prohrou. Attila vběhl na dráhu moc brzo, a tudíž druhé družstvo mohlo doběhnout v klidu. Stav byl tedy 2:1. Další rozběh byl pro nás prohrou. Družstvo DogDRAGONS 3 nad námi zvítězilo a my jsme jeli domů.

Turnaj jsme si všichni užili, psi makali jak nejvíc mohli a nakonec si dopřáli koupání v menším rybníku. 

Už se těšíme na příští turnaj Crazy Cup 2016 ve Svijanském Újezdě, snad se nám konečně bude trochu víc dařit.

Klára

video zde

Trénink 19. 4. v obraze.

foto Aneta Dostálová


  •  

První trénink proběhne 5. 4. 2016 od 18:00. wink

Těšíte se? smiley